dilluns, 30 de setembre del 2013

LLIBRE OCTUBRE ALUMNES


ETH LIBRE DETH MES D’OCTUBRE

Comencem un nou curs escolar i quina manera és millor per començar que amb una trilogia? L’autor,Angel Burgas, va escriure-la pensant en el moment en què arriba nou alumnat a l’institut. I aquesta barreja de pors, il·lusions, i moltes emocions l’hem passada tots alguna vegada.

EL CLUB DE LA CISTELLA
Tot comença el dia que la Martina fa dotze anys i la seva germana li regala un llibre: Les memòries de l’Anticlub. Uns anys enrere uns companys de classe havien creat el grup per a lluitar contra les injustícies del barri i de l’institut.

SEGON TRIMESTRE (EL CLUB DE LA CISTELLA II)
El temps passa, i sembla que els membres del club tinguin coses millors per a fer. Afortunadament apareixen nous personatges, nous misteris… Entre entrar a l’institut a la nit, tancar uns brètols en un museu, i fer servir les classes de música per fer reunions secretes… Es nota que el club es més viu que mai!!

L’EDAT DEL DESPERTAR (TERCER TRIMESTRE DEL CLUB DE LA CISTELLA)
La Martina vol refer el club de la cistella, tot i que no sap si la resta de components s’ho mereixen. Mentrestant decideix buscar problemes o injustícies, perquè si troba algun innocent que necessita ajuda, els del club tornaran a unir-se.
El curs s’acaba, i per si no n’hi hagués prou, la Martina està preocupada perquè el seu cos segueix essent el d’una nena.

LLIBRE OCTUBRE PROFES



Després de fer-nos “menjar una llimona sense fer ganyotes” i pedalar a La bicicleta estàtica, ara arriba amb una proposta més intimista Cançons d’amor i de pluja.
Plovia quan l’autor es va enamorar? No, feia bon temps; però l’amor juga amb els tòpics: l’amor a primera vista, la pluja… Comença com una gran ficció i acaba de forma molt realista.
Però hi trobem més elements. El llibre és un mapa d’emocions amb la brevetat i claredat que caracteritzen Pàmies.